Haz

ÇOCUKLARIMIZIN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN TERBİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI YAPTIKÇOCUKLARIMIZA ŞİFA OLSUN

Haz

Kızılay'ın Valiliğimiz tarafından yürütülen kan bağışı kampanyası yarın başlıyor.

• Kan verdiğinizde vücudunuzdaki kan hücreleri yenileniyor bu da daha sağlıklı ve daha güçlü olmanızı sağlıyor.
  • Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 oranında azaltıyor.
  • Baş ağrısına iyi geliyor.
  • Stres gibi rahatsızlıkların çözümü
  • Yüksek tansiyona iyi gelir.
  • Kanda bulunan yüksek yağ oranını düşürür.

Haz

Biz Sema Bozkır Anaokulu çocuk kulübü olarak çocukların yaş ve gelişim durumlarına göre dene etkinliğimizde Çok baloncuklu zıplayan pinpon topu deneyimiz de havadaki güçten yararlandık ve hep birlikte basınç deneyiminiz de neler meydana geliyor gözlemledik köpüklerle baloncuklar yaptık. Haftanın yıldızı konseptinde güzel kızımız Miranur haftanın yıldızı olarak seçildi⭐

OYUNLARLA MATEMATİK

ÖĞRENCİLERİMİZİN İZCİLİK FALİYETLERİNİ YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Damlalar sınıfı bahçe etkinlikleri

Haz

Telafi eğitimin detayları belli oldu: Öğrenci nerede, eğitim orada.

18 Haziran'da karneler dağıtılacak. İsteyen öğrenciler, 2 Temmuz'a kadar okullara gidebilecek. Öğretmenler yine okullarda olacaklar. Hem duygusal açıdan öğrenciler desteklenecek hem de derslerde takıldıkları her şeyi öğretmenlerine sorup eksiklerini tamamlayabilecekler.

Telafi 5 Temmuz'da başlıyor

5 Temmuz'da "Telafi Eğitiminde Ben de Varım Programı" başlayacak. Bu program öğretmenlerin gönüllüğüne göre yürütülecek. Çocuklar bilim ve sanat etkinliklerine katılacak.

Bakanlıklar ve belediyeler de destek olacak.

Şehir kısıtlaması olmayacak.

Telafi eğitiminde yer kısıtlaması da olmayacak. Ankara'da bulunan bir öğrenci dilerse, Bursa'da bu eğitimlere katılabilecek. Öğrenciler kendine en yakın okula müracaat edebilecek.

Tatil Arkadaşım Etkinlik Kitabı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ilkokullarda, anaokullarında ve diğer yaş gruplarında bu program boyunca yapılabileceklerle ilgili bir kitap da hazırlandı. "Tatil Arkadaşım Etkinlik Kitabı" okullara gönderildi. Bilmece, bulmaca ve oyunlar kitapta toplandı.

Bu süreçte okullara kırtasiye yardımı da yapılacak.

Eksik oldukları konular belirlenecek

Öğrencilerin hangi derslerde hangi konularda eksiklikleri olduğu belirlenecek. Talim Terbiye Kurulu ve okullarda öğretmenler öğrencilerin hangi konularda eksikleri olduğunu belirleyecek. 3. sınıf öğrencisinin eksik konuları öğretmen tespit edip, 4. sınıfta da bu konuların üzerine eğilecek. Talim Terbiye Kurulu'nun yaptığı tespitler ışığında da konuların tamamlanması sağlanacak.

♦️Yaz boyunca da okullar açık olacak. Liderlik, ekip ruhu, bir arada iş yapma kazanımları yaz döneminde ön plana çıkarılacak. Sistem hem merkezi hem de Bakanlığın koordinesiyle yerel olarak işleyecek. Okullara da kendi okullarındaki tespitler üzerinden konu dağılımı ile telafi izni verilecek.

Haz

Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Burhan Bayrak okulumuzu ziyaret etti.

DEĞERLİ BABALARIMIZIN GÜNÜNÜ TEBRİK EDERİZ

DERYA ÖĞRETMENLE YILDIZLAR SINIFI BAHÇE ETKİNLİKLERİ